2.4. Domain on myös sähköpostiosoite

Domain on myös sähköpostiosoite

Domain on myös sähköpostiosoite

Jokaisella yrityksellä on oma sähköpostiosoite, joka sähköpostiliikenteessä yksilöi yrityksen. Sähköpostiosoite on samalla myös markkinointiväline, sillä kun se annat asiakkaalle, katsoo hän varmasti myös kotisivusi. Hyvä sähköpostiosoite on aina myös erittäin kiinnostava ja houkutteleva tapa saada sivulle aidosti kiinnostuneita kävijöitä ja asiakkaita omien palveluiden pariin.

Verkkotunnukset joissa on kansalliset merkit (esim. å, ä ja ö), on aina syytä tarkistaa niiden käytön yhteensopivuus sähköpostiohjelmien kanssa. Koska kansallisia merkkejä ei suositella käytettäväksi sähköpostiosoitteissa, olisi tärkeää tai vähintäänkin hyvä että yrityksellä olisi varattuna ja käytössään identtiset domainit kasallisilla merkeillä sekä ei kansallisilla, esimerkiksi työtätarjolla.fi + tyotatarjolla.fi. Näin tyotatarjolla.fi domainia voidaan käyttää sähköpostiosoitteena normaalisti ja itse domainkin voidaan lisäksi ohjata päädomainin työtätarjolla.fi sivuille.

Kannattaa myös huomioida, että kansainvälisillä näppäimistöillä ei ole kansallisia merkkejä, joten tehokkainta ja helpointa on omistaa kummankin kirjoitustavan domainit.

Myös sähköpostimarkkinointi on Suomessa sekä maailmalla laajaa ja siinä on varmasti eduksi hyvä lähettäjän sähköpostiosoite, jolla luodaan ensisijaisesti luotettavuutta oman tuotteen ja palvelun tueksi.

Samainen asia on ollut tapana perinteisen postin osalta jo vuosikymmeniä, kun saat postin käteesi, niin katsot melko varmasti ennen sen avaamista lähettäjän nimen. Samoin nykyään toimitaan myös sähköpostien osalta.

Sähköpostiosoitetta käytetään usein myös omilla kotisivuilla, verkkokaupoissa, yhteydenotto/rekisteröintikanavissa, käyntikorteissa, esitteissä, tiedotteissa, mainoksissa – siksi myös hyvään sähköpostiosoitteeseen kannattaa panostaa.